неделя, 3 октомври 2010 г.


От филма Food Matters


Ти си това, с което се храниш.

Сега лекарите получават малка или никаква подготовка по здравословно хранене. Модерната медицина се върти около "хапче за всяка болка". И здравната индустрия иска това да продължава.

Колко стара e храната ви? Ако се замислите, даже и в най-добрият случай...изминава между 2 и 3 хиляди км. преди да стигне до вас. И е от преди поне една седмица. Трябва да си зададете следващия въпрос Каква хранителна стойност получавате от храна която е поне на 5 дни? Ако имате късмет получавате около 40% от това, от което се нуждаете. Почти всяка храна в магазините в градовете Е обработена, застояла е в магазините... И хранителните вещества са изчезнали от нея докато се озове на трапезата ви.


Един от големите проблеми... е разбира се почвата и какво и причиняваме, а също на въздуха и водата. И всичко, което приемаме с храната. Почвите се използват многократно и хранителните вещества са iзчезнали от тях превръщайки ги в пустини. Това се случва по целия свят. Трябва да разгледаме земеделските си техники... какво всъщност ядем и как произвеждаме храна. Така наречените торове...
се произвеждат главно от 3 минерала. Азот, фосфор и калии. Това е чудесно, но проблема е, че почвата се нуждае от приблизително 52 различни минерала. Тогава къде остават калция, магнезия, мангана, цинка, желязото... И всичко останало, което не изброявам? Липсват! Но когато почвата е непълноценна, растенията също са непълноценни и слаби. И губят защитите си. Тогава идват буболечките и ги атакуват.
Гъбички и заболявания идват и ги атакуват Тогава хората отиват плачейки при химическите компании. "Растенията ни умират... " "Не растат и имаме вредители... " И разбира се химическите компании са ужасно щастливи... Да им продават пестициди, фунгициди растителни стимуланти и много други неща. Тогава какво получаваме, даже ако ядем само търговска вегетарианска храна? Получаваме непълноценна, токсична храна. Защото с всички тези химикали и пестициди, които се пръскат... Храната не е здравословна. И е непълноценна Правейки и нас непълноценни и токсични. И тогава, ние я готвим. Изследванията показват, че... даже и при леко приготвяне на пара... се губят ензимите в нея. Най-елементарното е, че има живи ензими или работници в храните... Които помагат при храносмилането във вашето тяло. И усвояването на хранителните вещества. Затова суровата храна, трябва да е част от диетата на всеки. Когато готвите храната имунната система реагира на нея като на токсин.
Тялото преминава през процес на храносмилателна ликоцитоза. Генерира се активност на белите кръвни телца против изядената храна. Вероятно защото процеса на приготвяне, променя структурата на храната.
По начин който тялото не разпознава и то реагира на храната като на токсин. Това не е добра реакция за тялото към храната, която разчитаме да го поддържа.Швейцарският доктор Пол Кучакоф, който през 30-те първи показва... че ако се храните с диета, в която присъстват повече от 51% готвена храна... Тялото ви ще реагира на храната сякаш е атакувано от чужд организъм.Доктор Кучакоф първи демонстрира, че ако51% от храната ви е сурова... няма да имате ликоцитоза. Фактически няма да имате реакция на белите кръвни телца Имунната ви система няма да бъде активирана с фалшива тревога. И понеже в наши дни има толкова проблеми с имунитета. Трябва да осигурим при всяко наше хранене поне 51% сурова храна. За да не претоварваме и без друго натоварената си имунна система. Как можете да построите постройка, която да издържи 100 години с евтини материали? Същото се отнася и за тялото ви. Как очаквате тялото ви да издържи за дълъг и приятен живот? Ако не влагате в него правилните градивни елементи. Всеки знае, че ние сме това, което ядем. Ако ядете боклуци ще получите боклук. Мислете като за хронично недохранване, защото точно това се получава. Затова сме все уморени. Не би трябвало да сте уморени следобяд. Би трябвало да сте бликащи от енергия.

Колко енергия мислите, че е необходима за втечняване на спирулината и поемането и от тялото? Добавяте вода и тя вече течна. Пиете и тя отива право в клетките ви. Докато за пържола трябва... голямо количество енергия за втечняване докато стане усвоима за храносмилането.


Няма коментари:

Публикуване на коментар